Rețeta Bastonașe Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi

Porții: 20 Timp total: 40 minute Nivel dificultate: Începător
Încearcă rețeta ușoară și savuroasă de Bastonașe Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi. Perfecte pentru mesele de familie sau petreceri cu prietenii.
Bastonașe Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi pinit

O variantă delicioasă și ușor de preparat a clasicilor Mozzarella Sticks. Rețeta Bastonașe Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi te va ajuta să creezi bețișoare cremoase de mozzarella învelite într-o crustă crocantă și aromată. Crusta este obținută dintr-un amestec de pesmet, ierburi uscate și proaspete, precum oregano, busuioc și pătrunjel, și un strop de usturoi.

Această rețetă îți permite să te bucuri de gustul delicios al bastonașelor de Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi fără a folosi cantități mari de ulei. Poți alege să le gătești:

  • La cuptor: Pentru o variantă crocantă și sănătoasă;
  • Prăjite în ulei: Prăjite în oală cu ulei sau folosește o tigaie antiaderentă și doar puțin ulei pentru a rumeni bețișoarele.
  • În air fryer: Pentru o variantă rapidă folosește un air fryer.

Bastonașele Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi sunt ușor de preparat, simplă și rapidă, perfectă atât pentru o cină în familie, cât și pentru o petrecere. Poți adapta rețeta în funcție de preferințele tale. Poți adăuga alte ierburi, de exemplu cimbru, rozmarin sau salvie. De asemenea, poți adăuga și alte condimente.

Sfaturi:

  • Dacă nu ai sare de usturoi, poți folosi sare normală și praf de usturoi.
  • Pentru o variantă vegetariană poți înlocui ouăle cu un amestec de năut și apă.
  • Pentru o crustă mai crocantă, poți da bastonașele de brânză de două ori prin pesmet.
  • Dacă alegi variata de gătit în ulei, asigură-te că uleiul este suficient de fierbinte. Altfel, bastonașele de brânză vor absorbi prea mult ulei.
  • Servește bastonașele Mozzarella Sticks calde cu un sos la alegere, cum ar fi sos de roșii, sos aioli sau sos de iaurt. Servește-le calde pentru a te bucura pe deplin de Rețeta Bastonașe Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi.

Bastonașe Mozzarella Sticks în Crustă de ierburi

Bucură-te de Bastonașe Mozzarella Sticks în crustă de ierburi cu această rețetă simplă și gustoasă. Un aperitiv savuros și crocant, perfect pentru orice ocazie.

Timp preparare 20 minute Timp de gătire 20 minute Timp total 40 minute Nivel dificultate: Începător Porții: 20

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pregătirea ingredientelor
    • Bate ouăle într-o cană și amestecă-le cu 50 ml apă într-un bol. Dacă înlocuiești ouăle cu făină de năut și apa, amestecă făina de năut cu apa, până obții o pastă omogenă, similară cu consistența oului bătut.
    • Într-un al doilea bol, amestecă pesmetul, ierburile și sarea cu usturoi.
    • Într-un al treilea bol, amestecă făina și amidonul.
  2. Formarea bastonașelor

    Scurge mozzarella, usuc-o cu prosoape de hârtie și taie-o în bețișoare groase.

  3. Panarea

    Trece bețișoarele de mozzarella prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet și, la final, prin puțin făină.

  4. Gătirea

    Poți alege să le gătești:

      • În oală cu ulei: încălzește 500 ml ulei într-o oală mare și prăjește-le în uleiul încins timp de aproximativ 30 de secunde până se rumenesc și mozzarella se topește, apoi scoate-le și lasă-le să se scurgă pe hârtie absorbantă.
      • În tigaie antiaderentă: Pentru o variantă cu ulei mai puțin, folosește o tigaie antiaderentă și doar puțin ulei pentru a rumeni bețișoarele. Prăjește-le în uleiul încins timp de aproximativ 30 de secunde până se rumenesc și mozzarella se topește, apoi scoate-le și lasă-le să se scurgă pe hârtie absorbantă.
      • La cuptor : Pentru o variantă crocantă și sănătoasă, așază bețișoarele pe o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când pesmetul devine auriu și mozzarella este topită.
      • În air fryer: Pentru o variantă rapidă folosește un air fryer. Preîncălzește air fryer-ul la 170°C, introdu bețișoarele în air fryer și gătește-le conform instrucțiunilor aparatului, până când devin crocante și aurii. Așează pe cât posibil bastonașele într-un singur strat în Air Fryer. Astfel aerul va putea să circule în jurul lor și să le gătească uniform.

    Important: Timpul de gătire poate varia în funcție dr modul de gătit, la cuptor, la tigaie sau la air fryer-ului. Verifică periodic bețișoarele pentru a evita arderea.

  5. Servirea

    Servește bastonașele de Mozzarella Sticks calde.

Valori nutritionale

Porții 20


Cantitate pe porție
Calorii 156.55kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 6.13g10%
Grăsimi saturate 3.42g18%
Potasiu 59.86mg2%
Total carbohidrați 16.84g6%
Zaharuri 0.82g
Proteine 8g16%

Calciu 143 mg
Fier 0.95 mg
Vitamina D 7 IU
Sare 0.52g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Nota

Valorile nutriționale la rețeta Bastonașe Mozzarella Sticks în Crustă de Ierburi sunt sunt pentru variantele de gătire la cuptor sau la air fryer, unde nu se folosește ulei.

Ai facut aceasta reteta?

Fixează rețeta pentru a o împărtăși cu prietenii și urmăritorii tăi.

pinit

Întrebări frecvente

Extinde tot:
Cu ce pot să înlocuiesc sarea de usturoi?

Dacă nu aveți sare de usturoi, puteți folosi sare normală și praf de usturoi.

Evaluează această rețetă

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *