Gătirea
Scoateți carnea din marinadă, uscați-o și rumeniți-o bine în ulei încins pe toate părțile. Adăugați stafidele (spălate cu apă fierbinte) și ceapa tocată în tigaie și căliți ușor. Turnați o parte din marinada strecurată peste carne și lăsați să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute, sau până când carnea este fragedă. Adăugați marinadă suplimentară după cum este necesar.
3 Prepararea sosului
Scoateți carnea din tigaie și mențineți-o caldă. Adăugați pastă de mere, piper, smântână și pâinea neagră rasă în sosul rămas în tigaie. Gătiți la foc mic până când sosul se îngroașă și capătă o consistență cremoasă.
4 Servire
Tăiați carnea în felii și serviți cu sosul de mere. Puteți acompania cu cartofi fierți, piure sau găluște.
Porții 4
- Cantitate pe porție
- Valoare zilnică % *
- Total grăsimi 17.23g27%
- Grăsimi saturate 4.08g21%
- Potasiu 1256.48mg36%
- Total carbohidrați 48.93g17%
- Fibre în regimul alimentar 6.38g26%
- Zaharuri 24.38g
- Proteine 46.95g94%
- Calciu 127.9 mg
- Fier 6.5 mg
- Sare 1.33g
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Cuvinte cheie:
rețeta sauerbraten cu sos de mere, carne de vită, rețetă tradițională germană