Opțiuni imprimare:

Pui Gong Bao cu alune

Pui Gong Bao

Pui Gong Bao cu alune este o mâncare chinezească foarte populară, cunoscută pentru aromele sale picante și sărate. Ardeiul iute și piperul Sichuan sunt principalele condimente care îi dau preparatului gustul caracteristic. Dacă nu tolerezi mâncarea foarte picantă, poți reduce cantitatea piper și ardei iute. Poți chiar să înlocuiești ardeiul cu unul mai puțin picant.

Vinul de orez Shaoxing este un vin chinezesc folosit frecvent în gătit. Îi conferă mâncării o aromă dulce și un gust ușor de alcool.

Oțetul chinezesc negru este un oțet închis la culoare, cu un gust acru și ușor dulce. Acesta completează perfect aromele din Pui Gong Bao cu alune.

Poți personaliza rețeta prin adăugarea altor legume, cum ar fi morcovi, țelină sau pătrunjel. De asemenea poți înlocui alunele cu arahide, caju sau migdale.

Evaluări 5 din 1 voturi
Fel de mâncare
Nivel dificultate Începător
Timp
Timp preparare: 20 minute Timp de gătire: 20 minute Timp total: 40 minute
Porții 4
Cel mai bun sezon Potrivită în orice anotimp
Descriere

Rețeta Pui Gong Bao cu alune: Deliciu picant din bucătăria chinezească

Ingrediente
  • 2 buc piep de pui file (tăiat în cubulețe de 1 cm)
  • 1 lingură ulei (vegetal sau de arahide)
  • 10 buc ardei iute uscat (fiecare tăiat în 2-3 bucăți)
  • 1 linguriță piper (boabe Sichuan)
  • 3 căței usturoi (tocați fin)
  • 2 cm ghimbir rădăcină (feliată subțire)
  • 1 lingură ceapă verde (partea albă tocată fin)
  • 60 g alune (prăjite)
  • Pentru marinadă
  • 2 lingurițe sos de soia (light)
  • 1 linguriță vin de orez (Shaoxing)
  • 1/2 linguriță zahăr
  • Pentru sos
  • 1 linguriță sos de soia (light)
  • 1 linguriță sos de soia (dark)
  • 1 linguriță oțet negru de orez (chinezesc)
  • câteva picături ulei (de susan)
  • 2 linguri supă de pui
  • 1 linguriță zahăr
Mod de preparare
  1. Marinează puiul

    Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un bol. Adaugă cuburile de pui și lasă-le să marineze timp de cel puțin 20 de minute.

  2. Călește condimentele

    Încălzește ulei într-un wok. Adaugă ardeiul iute și piperul Sichuan și călește-le până devin aromate și ușor crocante. Adaugă puiul marinat și amestecă bine. Adaugă usturoiul, ghimbirul și ceapa verde și gătește totul împreună timp de aproximativ 5 minute, până când puiul este gătit.

  3. Adaugă sosul

    Adaugă toate ingredientele pentru sos în wok și amestecă bine. Presară arahidele deasupra și servește imediat.

Valori nutritionale

Porții 4


Cantitate pe porție
Calorii 361.75kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 17.42g27%
Grăsimi saturate 2.4g12%
Colesterol 99.5mg34%
Sodiu 373.72mg16%
Total carbohidrați 14.4g5%
Fibre în regimul alimentar 3.32g14%
Zaharuri 3.95g
Proteine 37.57g76%

Calciu 43.37 mg
Fier 2 mg

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Nota

Servește puiul Gong Bao cu orez fiert sau cu tăiței stir-fry.