Pui Gong Bao cu alune este o mâncare chinezească foarte populară, cunoscută pentru aromele sale picante și sărate. Ardeiul iute și piperul Sichuan sunt principalele condimente care îi dau preparatului gustul caracteristic. Dacă nu tolerezi mâncarea foarte picantă, poți reduce cantitatea piper și ardei iute. Poți chiar să înlocuiești ardeiul cu unul mai puțin picant.
Vinul de orez Shaoxing este un vin chinezesc folosit frecvent în gătit. Îi conferă mâncării o aromă dulce și un gust ușor de alcool.
Oțetul chinezesc negru este un oțet închis la culoare, cu un gust acru și ușor dulce. Acesta completează perfect aromele din Pui Gong Bao cu alune.
Poți personaliza rețeta prin adăugarea altor legume, cum ar fi morcovi, țelină sau pătrunjel. De asemenea poți înlocui alunele cu arahide, caju sau migdale.
Rețeta Pui Gong Bao cu alune: Deliciu picant din bucătăria chinezească
- 2 buc piep de pui file (tăiat în cubulețe de 1 cm)
- 1 lingură ulei (vegetal sau de arahide)
- 10 buc ardei iute uscat (fiecare tăiat în 2-3 bucăți)
- 1 linguriță piper (boabe Sichuan)
- 3 căței usturoi (tocați fin)
- 2 cm ghimbir rădăcină (feliată subțire)
- 1 lingură ceapă verde (partea albă tocată fin)
- 60 g alune (prăjite)
Pentru marinadă
- 2 lingurițe sos de soia (light)
- 1 linguriță vin de orez (Shaoxing)
- 1/2 linguriță zahăr
Pentru sos
- 1 linguriță sos de soia (light)
- 1 linguriță sos de soia (dark)
- 1 linguriță oțet negru de orez (chinezesc)
- câteva picături ulei (de susan)
- 2 linguri supă de pui
- 1 linguriță zahăr