Obține un piure de cartofi perfect cu rețeta clasică. O combinație cremoasă și delicioasă originală. Piureul de cartofi clasic este perfect ca garnitură pentru fripturi, șnițele sau alte feluri principale.
Sfaturi:
- Pentru un piure mai cremos, mai poți adăuga puțin lapte cald în timpul pasării cartofilor. Poți folosi lapte integral sau lapte cu conținut redus de grăsimi.
- Evitați dacă este posibil cartofii noi, care au mai puțină apă și mai mult zahăr, ceea ce poate face piureul mai dulce și mai puțin cremos.
- Cartofii se fierb în apă cu sare pentru a le accentua gustul. Nu trebuie fierți prea mult, deoarece ei trebuie să fie moi, nu fărmați. Dacă sunt fierți prea mult, piureul va fi apos.
- Dacă adaugi peste cartofi untul topit și laptele cald, cartofii se vor amesteca mai ușor și vei obține un piure mai cremos. Urmând cu atenție sfaturile, rețeta clasică pentru piure de cartofi va fi mereu un succes.
Rețeta clasică pentru piure de cartofi. O mâncare originală, cremoasă și delicioasă, perfectă pentru toate ocaziile.
- 1 kg cartofi
- sare
- 20 g unt
- 1 gălbenus ou
- 250 ml lapte
- nucșoară (rasă)
- 1 lingură zahăr (optional)