Opțiuni imprimare:

Piure de cartofi clasic

Piure de cartofi clasic

Obține un piure de cartofi perfect cu rețeta clasică. O combinație cremoasă și delicioasă originală. Piureul de cartofi clasic este perfect ca garnitură pentru fripturi, șnițele sau alte feluri principale.

Sfaturi:

  • Pentru un piure mai cremos, mai poți adăuga puțin lapte cald în timpul pasării cartofilor. Poți folosi lapte integral sau lapte cu conținut redus de grăsimi.
  • Evitați dacă este posibil cartofii noi, care au mai puțină apă și mai mult zahăr, ceea ce poate face piureul mai dulce și mai puțin cremos.
  • Cartofii se fierb în apă cu sare pentru a le accentua gustul. Nu trebuie fierți prea mult, deoarece ei trebuie să fie moi, nu fărmați. Dacă sunt fierți prea mult, piureul va fi apos.
  • Dacă adaugi peste cartofi untul topit și laptele cald, cartofii se vor amesteca mai ușor și vei obține un piure mai cremos. Urmând cu atenție sfaturile, rețeta clasică pentru piure de cartofi va fi mereu un succes.
Fel de mâncare
Nivel dificultate Începător
Timp
Timp preparare: 20 minute Timp de gătire: 20 minute Timp total: 40 minute
Porții 4
Descriere

Rețeta clasică pentru piure de cartofi. O mâncare originală, cremoasă și delicioasă, perfectă pentru toate ocaziile.

Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 20 g unt
  • 1 gălbenus ou
  • 250 ml lapte
  • nucșoară (rasă)
  • 1 lingură zahăr (optional)
Mod de preparare
  1. Fierbe cartofii

    Spală cartofii și fierbe-i cu tot cu coajă în apă cu sare timp de aproximativ 20 de minute.

  2. Pasare cartofii

    Scurge cartofii, lasă-i să se usuce și curăță-i de coajă. Decojește-i și pasează-i cu grijă cu o furculița sau cu o presă de cartofi. Nu folosi mixerul electric, acesta face piureul prea lipicios.

  3. Amestecă ingredientele

    Transferă piureul de cartofi într-un vas și adaugă untul, gălbenușul de ou și laptele. Amestecă bine la foc mic până se omogenizează.

  4. Aromează

    Condimentează cu sare, nucșoară și zahăr după gust.

  5. Bate piureul

    Bate piureul cu un tel până devine cremos și ușor spumos.

Valori nutritionale

Porții 4


Cantitate pe porție
Calorii 308.5kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 9.3g15%
Grăsimi saturate 5.37g27%
Colesterol 58.92mg20%
Sodiu 239.2mg10%
Potasiu 1153.15mg33%
Total carbohidrați 50.1g17%
Fibre în regimul alimentar 5.25g21%
Zaharuri 8.45g
Proteine 7.75g16%

Calciu 109.12 mg
Fier 2.15 mg
Vitamina D 41 IU

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.