A doua dospire:
Așează pidele pe o tavă de copt. Cu vârful degetelor sau cu dosul unei linguri, apasă ușor pe suprafața aluatului, formând un model de romburi sau pătrate. Nu trebuie să apeși prea tare, doar cât să creezi niște adâncituri. Acoperă pidele cu un prosop curat și umed și lasă-le să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp pidele vor mai crește puțin, iar în timpul coacerii, zonele dintre adâncituri se vor umfla frumos, dând acel aspect caracteristic al pidei turcești.
6 Coacerea pidei:
Bate un ou și unge pidele cu oul bătut. Presară semințe de susan deasupra. Coace pidele în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 15-20 de minute, sau până când devin aurii și crocante.
7 Servirea:
Lasă pidele să se răcească puțin înainte de a le tăia și a le servi. Pidele sunt delicioase calde, simple sau cu diverse umpluturi.
Porții 2
- Cantitate pe porție
- Valoare zilnică % *
- Total grăsimi 22.6g35%
- Grăsimi saturate 3.8g19%
- Potasiu 371.35mg11%
- Total carbohidrați 169.2g57%
- Zaharuri 2.55g
- Proteine 34.05g69%
- Calciu 113.05 mg
- Fier 11.2 mg
- Vitamina D 18 IU
- Sare 1.58g
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Cuvinte cheie:
reteta pide, paine turceasca